Spring til indhold

Rejse og ophold

Velkommen til borgerservice i Rusland

Som en generel regel kan det danske udenrigsministerium og dermed de danske repræsentationer i udlandet hjælpe danske statsborgere og, så vidt det er muligt, udlændinge, der har permanent opholdstilladelse i Danmark, når disse befinder sig udenfor Danmarks grænser.


De konsulære ydelser omfatter udstedelse af dansk pas, dansk kørekort, visa til Danmark, legalisering af dokumenter, assistance i forbindelser med sygdom og dødsfald, pengeoverførsler, fængsling, bortførelser mm.


Det danske udenrigsministerium yder ikke økonomisk støtte til danske statsborgere og udlændinge, der har permanent opholdstilladelse i Danmark, når de rejser i udlandet. Dette gælder både for anmodninger om at låne penge til en returbillet til Danmark, betaling af regninger til hospitaler, betaling for juridisk støtte osv.


Angående spørgsmål omkring visum til Rusland henviser vi til det  Russiske Konsulat i Danmark.


Danskere, som rejser til Rusland, bør registrere sig hos de russiske myndigheder. Det gælder danske turister og fastboende danskere i Rusland.


Fastboende danskere i Rusland bør registrere sig hos Udenrigsministeriets borgerservice, der har en database over danskere i udlandet. I tilfælde af krisesituationer som naturkatastrofer, terroraktioner eller væbnede konflikter, kan myndigheden foretage eventuelle nødvendige hjælpeforanstaltninger og underrette de pårørende.

Er du ikke allerede registreret på "danskerlisten", kan du gøre det her.

 
På Udenrigsministeriets hjemmesider videregives oplysninger fra andre myndigheder og gives råd og vejledning. Udenrigsministeriet kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer uanset oplysningerne på hjemmesiderne.

Kontaktoplysninger

aaa

Danmarks ambassade i Moskva
9 Prechistensky Pereulok
119034 Moskva
Telefon: +7 (495) 642 68 00
Fax: +7 (495) 775 01 91
E-mail: mowamb@um.dk 

Visumafdelingen

Tel +7(495)642 68 01 (mellem 12 og 13 Moskva tid)

For generelle visumspørgsmål kontaktes VFS Global: info.den@vfsglobal.com

For andre henvendelser til visumafdelingen: visamoscow@um.dk

 

VIGTIGT: Ved rutinebesøg såsom pasansøgning, legalisering, kørekort og lignende er det vigtigt først at træffe en aftale med den konsulære afdeling og gerne på e-mail (mowamb@um.dk) og med følgende tekst i emnefeltet:

“Appointment Request / Consular Section”. Formålet med besøget skal naturligvis også fremgå samt ønsket dato og tidspunkt. Da visumafdelingen har åbent hverdage mellem 10.00-12.00 bedes pasansøgninger ske uden for dette tidsrum.

 

Honorær Konsul i St. Petersborg

Benny Hansen

E-mail: benhan@umgate.dk
Telefon: +7 495 642 68 00