Gå til indhold

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledning for Rusland indeholder information omkring sikkerhed og terrorrisiko, kriminalitet, rejsesygeforsikring o.a.

Udenrigsministeriets rejsevejledning for Rusland finder du her.

For rejsevejledning til Hviderusland, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan henvises til andre landes rejsevejledninger. En oversigt herover findes her.

Angående regler omkring visum til Rusland finder du her.

Der udstedes ikke elektronisk visum til Rusland pga COVID restriktioner

Elektronisk visum til Kaliningrad-regionen og Skt. Petersborg/Leningrad-regionen

Der anbefaledes at tjekke information på Udenrigsministeriets hjemmeside før du rejser til Rusland

Vigtig information angående elektronisk visum til Kaliningrad-regionen og Skt. Petersborg/Leningrad-regionen:

Kaliningrad-regionen.
 Det er muligt at søge om et elektronisk visum (gratis) for besøg i regionen. Visum er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen og med mulighed for ophold i regionen i op til 8 dage fra indrejsedatoen. Ind- og udrejse (fly/skib/tog/bil) kan kun ske igennem bestemte grænsekontrolsteder. Det er ikke muligt at rejse videre ind i Rusland på dette visum, ej heller blot for transit.

Skt. Petersborg og Leningrad-regionen: Det er muligt at søge om et elektronisk visum (gratis). Visum er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen og med mulighed for ophold i regionen i op til 8 dage fra indrejsedatoen. Ind- og udrejse (fly/skib/bil og til fods. Ikke muligt med tog) kan kun ske igennem bestemte grænsekontrolsteder. Det er ikke muligt at rejse videre ind i Rusland på dette visum.

BEMÆRK! Har du "æ", "ø" eller "å" i dit navn, er det vigtigt, at navneoplysningerne i E-visum-ansøgningen er 100% identiske med navneoplysningerne i passet. For- og efternavn skal derfor udfyldes nøjagtigt, som de vises i den første maskinlæsbare linje i passet. Er de ikke det, vil du blive afvist ved den russiske grænse uden videre.