Gå til indhold

The Trade Council i Rusland

I lyset af Ruslands angreb imod Ukraine yder den danske ambassade i Rusland ikke længere rådgivning med henblik på at påbegynde kommerciel aktivitet på det russiske marked eller udvide eksisterende aktiviteter. Ambassaden bistår heller ikke længere igangsættelse af fælles fremstød – alene eller i samarbejde med danske erhvervsorganisationer - til Rusland. 

Ambassaden vil fortsat yde rådgivning til danske virksomheder med henblik på at afvikle igangværende samarbejde og udfase igangværende forretningsaktivitet i Rusland. Ambassaden vil også være behjælpelig med akut krisehåndtering under forudsætning af, at rådgivningen ikke bidrager til at bryde eller omgå de gældende sanktioner. 

Står du med akutte spørgsmål, der omhandler f.eks. omlægning af værdikæder, alternative markedsmuligheder, hjælp til identifikation af nye distributører etc. kan du kontakte the Trade Council’s Global Response Team, der yder virksomhedsvejledning ved akut opståede udfordringer som følge af situationen, herunder afledte eksportrelaterede spørgsmål. 

Kontakt ambassaden på [email protected].

Kontakt Global Response Team ved at skrive til [email protected] eller brug kontaktformularen her.

Sanktioner

Som reaktion på Ruslands angreb har EU vedtaget en række sanktionspakker, der kan have konsekvenser for danske virksomheder på flere måder. Den danske ambassade i Rusland rådgiver ikke danske virksomheder om sanktionerne

Flere danske myndigheder står klar til at vejlede virksomheder om sanktionerne, og om hvordan man som virksomhed skal forholde sig.

Via de to nedenstående links kan du som virksomhed få et overblik over de seneste sanktioner og over, hvor du kan få vejledning.

 

Læs seneste om sanktioner

 

HUSK: Det er altid virksomheders eget ansvar at overholde de til enhver tid gældende sanktioner og eventuelt søge juridisk bistand.