Gå til indhold

Visum og opholdstilladelse

Hvis man som udlænding ønsker at besøge Danmark for en kort periode, skal man have et visum, hvis man er statsborger i et visumpligtigt land. Ligeledes skal man også have en gyldig opholds- og arbejdstilladelse ved længere ophold. Dette vedrører statsborgere fra Rusland, Hviderusland og de centralasiatiske nabolande.

Visumansøgninger fra Rusland, Belarus og de centralasiatiske nabolande skal som hovedregel indgives på et af vores visumansøgningscentre.

Fra d. 14. september 2015, har ambassaden stillet et krav for personligt fremmøde for alle ansøgere over 12 år med hensyn til biometri optagelsen i forhold til de generelle Schengen-regler. Hvis ansøgeren har tidligere afgivet sine fingeraftryk på repræsentationer til andre Schengen-lande inden for 5 år, kan han/hun også aflevere sine dokumenter pr. kurer med notar fuldmagt.

Du kan læse mere omkring reglerne for visum og opholdstilladelse hos Udlændingestyrelsen.

Du kan også besøge vores afsnit omkring visum på engelsk eller på russisk.

Du kan også besøge VFS Global hjemmerside.

Vi gør opmærksom på, at vi i et stigende omfang hører om svindel forbundet med online dating. Svindlerne fortæller typisk deres ofre, at de skal fremvise et større kontantbeløb ved indrejse / ansøgning om visum og beder om finansiel hjælp til at bevise dette. For dem som ønsker at være generøse, men som ikke ønsker at blive snydt, bør man eliminere / minimere den økonomiske risiko ved svindel. I stedet for at overføre kontanter til gæsten kan man derfor indikere i sin invitation, at man hæfter økonomisk for gæstens rejse og ophold, hvilket i så fald er tilstrækkeligt med finansiel garanti for besøget. Samtidigt kan man også bestille flybilletten direkte i den besøgendes navn eller endnu bedre refundere beløbet ved ankomsten. Således minimerer man svindlernes spillerum og gør samtidigt en fælles indsats mod økonomisk kriminalitet.

Er du i tvivl omkring hvorvidt du har været eller er et potentielt offer for online svindel kan du læse mere her.