Gå til indhold

CoVID-19

Her finder du information om konsekvenserne af COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Rusland.

Senest opdateret 05.09.2022 10:40

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. 

Indrejseregler

 

Rusland har ikke indført indrejseforbud for Danmark, men der gælder krav om negativ PCR COVID-19 test for indrejsende. Testen skal være på engelsk eller russisk, som ikke må være mere end 48 timer gammel.

Du skal være opmærksom på, at de flyselskaber der flyver til Rusland,  beder om at se en negativ PCR COVID-19 test ved boarding.

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

Vaccinerede rejsende

Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Rusland. 

 

Tidligere smittede rejsende

Rejsende, som er tidligere smittede er IKKE undtaget indrejsereglerne ved indrejse til Rusland, men skal følge de samme regler som  vaccinerede og ikke-vaccinerede rejsende.

 

Hverken vaccineret eller tidligere smittet

Hvis du hverken er vaccineret eller tidligere smittet gælder det, samme regler som  vaccinerede og ikke-vaccinerede rejsende.

 

Regler for børn

Der gælder samme regler for børn som voksne ved indrejse til Rusland.

 Coronapas

Det danske coronapas anerkendes ikke som dokumentation for testresultat, vaccination, og immunitet efter tidligere smitte. Krydsvacciner accepteres ikke.

Læs mere om coronapasset her.

 

Regler for personer i transit

Det er muligt at rejse i transit gennem Rusland fra Danmark med fly i højst 24 timer, hvis du ikke forlader transit området.

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor. 

Indrejseregler for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejseregler for erhvervsrejsende i Rusland, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”.

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

Konkret information om de lokale myndigheders anvisninger, herunder kontaktoplysninger. 

  • Hvis du får det meget dårligt kan du ringe 112.
  • Ved spørgsmål om Covid-19 kan du kontakte dette nummer: 8 800 555 49 43.
  • Via dit rejseforsikringsselskab kan du også kunne få oplyst nummeret på en lokal læge i Rusland.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål på coronasmitte.dk.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

Det er muligt at søge visum og opholdstilladelse til Rusland. Læs mere her

Udrejse af Rusland

Der er forskellige rejsemuligheder fra Rusland til Danmark.

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at rejse med tog ud af Rusland.


Mere information

Lokale myndigheders hotline i Moskva

 
  • +7 (495) 870-45-09 (fra 08:00 til 21:00)
  • Ambulance: 112

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om COVID-19 på coronasmitte.dk.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark. 

Læs rejsevejledningen for Rusland.

Kontakt

Du kan kontakte den Danske Ambassade i Moskva inden for almindelig åbningstid.

Man-Tor 09.15-16.00, Fre 09.15-15.30

Tel +7 (495) 642 68 00


Du kan altid kontakte 
Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Rusland, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores 
hjemmeside.

 

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.