Gå til indhold

CoVID-19

Her finder du information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Rusland.

Senest opdateret 16.05.2022 13:22

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. 

Indrejserestriktioner

Rusland har ikke indført indrejseforbud for Danmark, men der gælder krav om negativ PCR COVID-19 test for indrejsende. Testen skal være på engelsk eller russisk, som ikke må være mere end 48 timer gammel.

Det er kun tilladt at flyve til Rusland fra såkaldte "åbne lande", listen fra hvilke lande kan du rejse til Rusland kan findes her under Annex I.

Du skal være opmærksom på, at de flyselskaber der flyver til Rusland,  beder om at se en negativ PCR COVID-19 test ved boarding.

Det er kun muligt for visse kategorier af udlændinge at rejse til Rusland med bil ( f. eks. for at besøge nær russisk familie bosiddende i Rusland).

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Læs mere her. 

Det danske coronapas

Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Rusland. Det danske coronapas anerkendes ikke som dokumentation for testresultat, vaccination, og immunitet efter tidligere smitte. Krydsvacciner accepteres ikke.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Rusland har ikke indført krav om karantæne eller test for personer efter indrejse til Rusland fra Danmark.

Hvis du tester positiv er du omfattet af isolationskrav på 7 dage, et isolationssted kan fx være et hotel.

Rusland accepterer ikke antigen test.

Rusland accepterer ikke nogle typer af bekræftelse på tidligere smitte med Covid-19, der resulterer i fortsatte positive testresultater. Rusland accepterer udelukkende negativ PCR test.

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Interne rejserestriktioner

Der er ellers ikke indført interne rejserestriktioner i Rusland.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Rusland fra Danmark med fly i højst 24 timer, hvis du ikke forlader transit området.

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor. 

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Rusland, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”.

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

Konkret information om de lokale myndigheders anvisninger, herunder kontaktoplysninger. 

Find kontaktlysninger og COVID-19 retningslinjer på myndighedernes hjemmeside. Mest information er kun på russisk.

  • Hvis du får det meget dårligt kan du ringe 112.
  • Ved spørgsmål om Covid-19 kan du kontakte dette nummer: 8 800 555 49 43.
  • Via dit rejseforsikringsselskab kan du også kunne få oplyst nummeret på en lokal læge i Rusland.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

Det er muligt at søge visum og opholdstilladelse til Rusland. Læs mere her

Udrejse af Rusland

Der er forskellige rejsemuligheder fra Rusland til Danmark.

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at rejse med tog ud af Rusland.

Det er muligt for udlændinge, diplomater og visse kategorier af russiske borgere at udrejse Rusland med bil.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Mere information

Lokale myndigheders hotline i Moskva

  • +7 (495) 870-45-09 (fra 08:00 til 21:00)
  • Ambulance: 112

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod COVID-19 på coronasmitte.dk.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark. 

Læs rejsevejledningen for Rusland.

Kontakt

Du kan kontakte den Danske Ambassade i Moskva inden for almindelig åbningstid.

Man-Tor 09.15-16.00, Fre 09.15-15.30

Tel +7 (495) 642 68 00


Du kan altid kontakte 
Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Rusland, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores 
hjemmeside.

 

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.