Spring til indhold

Information om Coronavirus/COVID-19

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende i Rusland i forbindelse med udbruddet af Coronavirus/COVID-19.

Senest opdateret 28/03/2020 11:03

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Rusland i forbindelse med udbruddet af coronavirus/covid-19. Læs venligst Udenrigsministeriets rejsevejledning. Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til Coronavirus/covid-19 i Rusland og kan kontaktes på +7 495 642 6800 eller mowambconsular@um.dk
Danskere bosat eller på rejse i Rusland opfordres til at følge de lokale myndigheders information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler:

OBS: Der er stadig enkelte flyafgange til Europa d. 27. og 28. marts. Kontakt flyselskaberne for mere information.

OBS: Rusland suspenderer al international kommerciel flytrafik til og fra Rusland fra d. 27.03.2020. Der er på nuværende tidspunkt, ingen tidshorisont for nedlukningen.
http://government.ru/orders/selection/401/39276/

OBS: Rusland indfører midlertidigt indrejseforbud for for alle udenlandske og statsløse statsborgere fra midnat 18-03-2020 til midnat 01-05-2020. Indrejseforbudet gælder ikke for: Rejsende med transit i lufthavne, personer med permanent ophold i Rusland, privatbesøg i forbindelse med død af nære slægtninge, medlemmer af officielle delegationer, diplomater (samt ansatte på diplomatiske repræsentationer), chauffører(international lastbiltraffik) samt besætning på fly, både og tog.

OBS: Aeroflot har annonceret, at de stopper alle flyvninger til og fra København d. 17. marts og igen i perioden fra 21. marts til 23. april 2020. Yderligere info kan findes her.

Moskva
Danske statsborgere, som rejser til Moskva, bør være opmærksomme på de styrkede beredskabsforanstaltninger iværksat af Moskvas borgmester den 05.03.2020. Alle, der rejser til Moskva fra områder særligt ramt af Coronavirus/COVID-19, bliver ved ankomst i lufthavnen registret af de lokale myndigheder. 

Rejsende, som ankommer til Moskva fra europæiske lande, samt USA skal ved ankomst kontakte de lokale myndigheder på telefon +7 495 870 45 09 og skal ifølge forskrifterne opholde sig i hjemkarantæne i 2 uger. De russiske myndigheder har oplyst om strenge foranstaltninger til dem, som ikke går i selv-isolation efter indrejse til Rusland fra de nævnte lande.

Rusland lukker landegrænseovergange, med Polen og Norge, for udlændinge fra midnat 14. marts 2020. 

Fra d. 16. marts, vil det kun være muligt at indrejse og udrejse fra Rusland via Moskva's Sheremetyevo lufthavn. Alle flyvninger vil kun være til og fra hovedstæderne i de europæiske lande. http://government.ru/news/39150/ 

• Du kan finde de seneste informationer(på russisk) fra de lokale myndigheder her, samt læse anbefalinger om Coronavirussen i Rusland her. Du kan ligeledes finde det seneste dekret fra Moskva's Borgmester på denne side, som blandt andet omhandler hjemmekarantæne for rejsende for visse lande. 

• Link til WHO coronavirus site: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

• Du kan læse WHO's råd om, hvordan du bedst beskytter dig.

Certificate to board
De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board)

Nem adgang til vigtig information
Ambassaden opfordrer alle danskere i Rusland til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets app Rejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her

Udenrigsministeriet har desuden oprettet en ny Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bistå strandede danskere. Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer: +74956426800 eller skrive en e-mail til mowambconsular@um.dk. Uden for ambassadens åbningstid er der mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12.
Udenrigsministeriet og den Danske Ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite www.coronasmitte.dk kan du finde information om Coronavirus/covid-19.
På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du svar på de fleste spørgsmål under: Spørgsmål og svar til rejsende og danske fastboende i udlandet om coronavirus/covid-19