Spring til indhold

Ambassadørens velkomst

Velkommen til hjemmesiden for den danske ambassade i Moskva. Her skulle du gerne finde alle de oplysninger, som du har brug for.

""

Jeg er Danmarks ambassadør i Rusland og det er min og mine kollegers opgave at bistå dig – som privatperson, virksomhed/organisation eller dansk myndighed – med det, som du måtte have behov for. Det er også vores opgave konstant at udbygge samarbejdet mellem Rusland og Danmark politisk, økonomisk, erhvervsmæssigt og kulturelt. Vi tror på opbygningen af personlige relationer som et centralt element fra de højeste statslige niveauer til det mellemmenneskelige, hvorfor vi aktivt fremmer besøgsudveksling mellem Rusland og Danmark.

Forholdet mellem Rusland og Danmark er inde i en fortsat positiv udvikling. Vi har besluttet at modernisere vores historiske og langvarige partnerskab. Vi er enige om, at en stadig udbygning og styrkelse af det politiske, økonomiske, kulturelle og – ikke mindst – erhvervsmæssige samarbejde mellem Rusland og Danmark er til begge landes fordel.

Ambassaden og Generalkonsulatet i Skt. Petersborg hjælper danske virksomheder med adgang til det russiske marked – både i opstartsfasen og hvis der skulle opstå udfordringer undervejs. Vi bruger ligeledes mange kræfter på visum-området for at sikre, at dine forretningsforbindelser og venner kan komme til Danmark. Vi yder desuden konsulær bistand, hvis det skulle være nødvendigt. Endelig søger vi på alle mulige måder at udbrede kendskabet til Danmark i Rusland, herunder gennem en særdeles aktiv kulturudveksling.

Jeg har selv arbejdet med Rusland i mange år og var udstationeret i Moskva fra 1990 – 1992 og i Kiev fra 1992 – 1994. Rusland, dets historie, kultur, sprog og politik har interesseret mig siden og gør det fortsat. Jeg er også Danmarks ambassadør i Hviderusland (Belarus), Kasakhstan, Kirgisistan, TadsjikistanTurkmenistan og Usbekistan.

Jeg håber, at du finder det, som du leder efter. Hvis ikke, er du altid velkommen til at kontakte ambassaden.

Med venlig hilsen

Thomas Winkler