Spring til indhold

Folketingsvalg i Danmark den 18 juni 2015

28.05.2015  13:25

Sidst opdateret 3/6 2015

Når der udskrives valg i Danmark har du som dansk statsborger i udlandet mulighed for at brevstemme på Ambassaden i Moskva eller Generalkonsulatet i Skt. Petersborg, hvis du opfylder visse krav.

For at kunne stemme til danske valg, skal du som udgangspunkt have fast bopæl i Danmark, Grønland eller på Færøerne, men det kan være muligt at ansøge om at blive optaget på valglisten.

Det kan du læse mere om på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside: http://valg.oim.dk/vaelgere/udlandsdanskeres-valgret

Du kan finde link til ansøgning om optagelse på valglisten her: https://www.borger.dk/Sider/Stemmeret-og-valgbarhed-til-folketingsvalg.aspx

Hvis du allerede på nuværende tidspunkt er optaget på valglisten i DK har du fra og med onsdag den 3. juni mulighed for at møde op på ambassaden eller generalkonsulatet indenfor åbningstiden og afgive din brevstemme. Det anbefales, at man afgiver brevstemme inden den 10. juni hvis man vil være sikker på at stemmen når frem til optælling i rette tid.

Du kan desuden finde Økonomi- og Indenrigsministeriets vejledning til vælgere om brevstemmeafgivning fra udlandet ved at klikke her.

 

Ambassaden er åbnet:
Mandag-Torsdag 9:15-17:00
Fredag 9:15-16:15