Spring til indhold

De Nordiske Uger 2015

19.10.2015  10:58

Danmark har været hovedarrangør af de Nordiske Uger 2015 i Sankt Petersborg og alle arrangementer er nu officielt afsluttede. Det har været tre interessante uger, hvor indbyggerne i Sankt Petersborg har lært mange nye og spændende ting om deres nordiske nabolande. Nogle bemærkelsesværdige begivenheder, der blev afholdt i forbindelse med de Nordiske Uger, var den fællesnordiske åbningskoncert, virksomhedsrettet program ved det Internationale Innovationsforum samt en række kulturelle events arrangerede af det danske kulturinstitut.

 ""

Derudover har vores nordiske nabolande arrangeret omkring 30 interessante events. Sverige fejrede Pippi Langstrømpes 70 års jubilæum med foredrag og oplæsninger om Astrid Lindgren, Norge havde arrangeret foredrag med den kendte polarforsker Børge Ousland og finnerne arrangerede en præsentation i samarbejde med en række finske universiteter om internationaleuddannelses muligheder i Finland.

Et højdepunkt i forhold til eksportfremstød for danske virksomheder var en fællesnordisk stand ved det ottende Internationale Innovationsforum, som blev afholdt fra 7. til 9. oktober. Den nordiske stand tiltrak en del opmærksomhed både fra virksomheder, myndigheder, presse og privatpersoner. På standen kunne man opleve innovative nordiske produkter, og der blev skabt en del nye forretningskontakter igennem dialog med gæsterne.

""

Endvidere deltog de nordiske lande i seminaret ”Nordic Green: Cleantech – grønne løsninger for bæredygtig byudvikling”, hvor omkring 100 tilhørere var mødt op. Seminarets hovedfokus var støtte til innovation inden for grøn teknologi og byudvikling og inkluderede cleantech-erfaringer fra de nordiske lande, implementeringsmodeller for grønne løsninger samt internationale cleantech-klynger; alt sammen med en ambition om at fremme international vidensdeling inden for energieffektivitet og ressourcebesparelse.

Det danske generalkonsulat er meget taknemmelig for et succesfuldt samarbejde med vores nordiske kollegaer og med St. Petersborgs bystyre (komiteen for eksterne relationer) før, under og efter gennemførelsen af de Nordiske Uger. Vi kan med stolthed sige, at de Nordiske Uger i St. Petersborg 2015 har været en succesfuld og bredt favnende begivenhed i St. Petersborgs i forvejen så rige kultur- og erhvervsliv.Seneste nyt

    Se alle